Hoe gaat PlukN dit bereiken?

 

Voedsel produceren op basis van ecologische principes 
Stel je een traditionele akker voor waarbij de boer nooit meer ploegt, zaait of aan kunstmatige plaagbestrijding doet. Deze boer heeft aan het eind van het seizoen waarschijnlijk weinig eetbaars om te oogsten. Toch zal er zich een diverser palet aan leven ontwikkelen dan wanneer de boer al die werkzaamheden wél zou verrichten. De natuur redt zich namelijk prima zonder bemoeienis van ons.

Ontwerpsystemen zoals bijvoorbeeld permacultuur, welke gebasseerd zijn op ecologische systemen, gebruiken deze natuurlijke principes. Samen werken met de natuur en gebruik maken van haar kracht. Zodat de noodzaak voor menselijk input minimaal wordt. Een systeem waarbij je de vruchten kunt PlukN zonder al het werk eraan vooraf! Dat is iets wat ons in ieder geval als muziek in de oren klinkt.

Oja, natuurlijk zijn verbeteringen in biodiversiteit, waterhuishouding, vastleggen van CO2,  minder acidificatie, eutrofiëring en erosie daarbij mooi meegenomen.

 

De PlukN-ervaring 
Uiteraard willen wij al onze kennis en ervaringen gaan delen met zoveel mogelijk mensen. Dit zullen wij op verscheidene manieren doen. Zoals hier op onze website, onze blog en via social media kanalen. Daarnaast willen we cursussen en workshops geven en faciliteren. Dit natuurlijk op onze eigen en inspirerende plek.

Wil je liever wat langer verblijven, om je te laten inspireren en heerlijk te genieten? Dan is een overnachting in onze Bed en Breakfast mogelijk. Voor zowel een educatieve of juist een ontspannende ervaring. Bij PlukN is het allemaal mogelijk.

Wat is nou een luxe en modern leven zonder een overdaad aan heerlijke lekkernijen? Ook bij PlukN vinden we goed en lekker eten onmisbaar. Maar tegelijkertijd beseffen wij welke impact de huidige voedselconsumptie heeft op onze omgeving. Daarom kun je bij ons, rechtstreeks van eigen land, proeven wat voor heerlijks dit systeem voortbrengt. Zo kun je ervaren dat er op lekker eten niks hoeft te worden ingeleverd.

 

What about my house?!
Alle gebouwen zullen op een duurzame en milieuvriendelijke manier worden vervaardigd. Dit door gebruik te maken van passieve bouwmethodes, hernieuwbare bronnen van energie en een eigen waterzuivering.

Wij willen zelf ook binnen dit systeem wonen. Allereerst maakt dit de woon-werk afstand minimaal. Dus lokaler kan niet! Daarnaast geeft dit de mogelijkheid om al onze tijd en energie in PlukN te stoppen. Om er een inspirerend en leerzaam paradijsje van te maken!