De eerste bomen zijn geplant!

Ja, je leest het goed. We hebben bomen geplant. En dit dankzij jullie hulp!

Het afgelopen jaar zijn wij druk bezig geweest met de verkoop van onze PlukN producten, die je natuurlijk allang een keer voorbij hebt zien komen. Naast diverse markten en onze eigen online shop, zijn deze producten ook te koop bij KokoToko, Folk en de Winkel van Jan in Groningen. En het resultaat mag er wezen. Zo goed zelfs dat wij afgelopen maand al konden starten met het planten van bomen!

Met dank aan Harrie en Lucie van de biodynamische bomenkwekerij De Vrolijke Noot, kunnen wij nog voordat wij een eigen stuk grond hebben beginnen met het opkweken van bomen. En dat is heel mooi, want des te eerder onze bomen beginnen met groeien des te sneller zal ons uiteindelijke voedselbos productief zijn.

Op een gedeelte van De Vrolijke Noot, van circa 1000 m², hebben we de kweekbedden voor de bomen gemaakt plantaardige organische mest met houtsnippers en biologische stro als mulch materiaal. En afgelopen week hebben we hierin stekken geplant van verschillende hazelaar, tamme kastanje en zwarte bes rassen. Deze stekken zijn afkomstig van volwassen bomen van De Vrolijke Noot. De komende maanden willen we nog enkele honderden bomen aanplanten door te enten en bosaanplant van stichting Heg&Landschap. Dit alles willen we voor eind maart in de volle grond hebben aangezien ze daarna uit de ruststand komen. Dus de komende maanden zal je van ons nog wel vaker op social media berichten tegenkomen over deze aanplant.

Terwijl we de kleine bomen aan het planten waren beseften we ons hoe mooi dit eigenlijk is. Al die mensen die onze kleding en jam gekocht hebben waardoor wij nu al deze bomen kunnen planten, welke over een aantal jaar de basis vormen van een prachtig voedselbos. En dat is wat we hier aan het doen zijn, iets creëren. Dit doen we met z’n allen, met iedereen die daar op eigen wijze aan wil bijdragen.

Wil jij ook een bijdrage doen aan ons toekomstig voedselbos? Neem dan vooral een kijkje in onze shop.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone