Fordhall – PlukN on tour

Op woensdag 19 april zijn wij op het vliegtuig gestapt naar Manchester. Vanaf Manchester moesten wij nog ruim een uur links rijden naar het Engelse dorpje Market Drayton waar wij op bezoek gingen bij Forhall Organic Farm.

Fordhall Organic Farm is een community-owned farm. Dit houdt in dat het land eigendom is van de gemeenschap in de vorm van aandeelhouders en de boer middels een pachtovereenkomst van 100 jaar het land verzorgd. Door deze lange pachtovereenkomst kan de boer op een duurzame manier zorg dragen voor ’t land. Sinds ons bezoek zijn wij trotse mede-aandeelhouders en is PlukN dus part of the Fordhall family.

Tijdens ons bezoek hebben we niet alleen maar genoten van het mooie, heuvelachtige Engelse landschap. Nee, wij hebben ook onze handen uit de mouwen gestoken. Op zondag 23 april was het namelijk weer tijd voor de jaarlijkse Spring Fair op de boerderij. Een evenement voor jong en oud wat goed bezocht wordt door de lokale mensen. De dagen voor het evenement zijn wij druk bezig geweest met voorbereidingen. Zo hebben wij o.a. een doolhof van hooibalen gemaakt, een parcours gemaakt voor de hondenshow en het terrein voor welly-wanging afgezet.

Door dit bezoek hebben wij veel geleerd, niet alleen weten we nu dat welly-wanging een spel is waar je een regenlaars zo ver mogelijk moet proberen te gooien. Maar ook weten we nu veel meer over de achtergrond van Fordhall Farm en hoe zij het hebben aangepakt. Wij hebben hier veel inspiratie opgedaan en als kers op de taart hebben wij ook nog de geboorte van een kalf mogen meemaken! Ook mooi om te zien was hoe betrokken de community is. Daarom zijn wij nog meer gedreven om ons idee met iedereen te delen en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We doen dit niet alleen voor onszelf, we doen dit juist om met jullie te kunnen delen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone