Groener Groningen

Afgelopen zondag was het zover, de lancering van Groener Groningen. Op deze mooie dag hebben we tijdens Klein Berlijn een pop-up store opgezet ter promotie van dit nieuwe online platform. Groener Groningen is een collectief van groene en duurzame Groningse ondernemers. Het collectief bestaat tot nu toe uit onder andere, HOLTBAR conceptstore, KOKO TOKO, Stardust, Feel Good, PolyWolves, NomatYoga, Rebel Rebel, Kim Buining, Sven Flier en Douwe, oprichter van Beeton, tevens de kartrekker in dit groene collectief. Samen willen wij Groningen verduurzamen en mooie groene initiatieven meer onder de aandacht brengen. Waarbij openheid en transparantie erg belangrijk voor ons is. Hiervoor wordt elke onderneming die onderdeel uitmaakt uitgebreid geïnterviewd zodat duidelijk wordt hoe de onderneming over duurzaam denkt en wat ze daarvoor allemaal doet. Verder willen we mensen informeren over wat er allemaal te vinden is in onze mooie stad, door bijvoorbeeld de groene stadsgids. Dit is een digitale gids die advies geeft over waar je vegetarisch, veganistisch en/of biologisch kunt eten en welke winkels duurzame en eerlijke kleding of spullen verkopen.

Zondag hebben wij dus samen met de bovenstaande ondernemers een pop-up store opgezet. Waar we een woonkamer gevoel wilden creëren, en bezoekers fijn konden zitten voor een kop koffie, rustig konden neuzen tussen de leuke duurzame producten en uiteraard een praatje konden maken met iedereen van het collectief. Zo kon ieder op zijn gemak kennis maken met Groener Groningen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde dag en hebben dan ook ontzettend genoten. Een dag waar we vele interessante mensen hebben ontmoet en mooie gesprekken hebben gevoerd. We hopen dan ook dat we met deze lancering een positieve eerste indruk hebben kunnen maken.

Dit was het eerste event van GroenerGroningen, maar wat ons betreft nog lang niet de laatste. Hopelijk kunnen wij langzaam aan de stad een stukje groener krijgen. Daarom willen wij dan ook dat er meer groene ondernemers zich bij ons komen aansluiten. Zodat we samen kunnen bouwen aan een duurzame en groene stad!

Vergeet niet de website www.groenergroningen.eu te checken en volg het collectief op social media 😉

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone