Jouw hulp!

 

Help jij ons om een bos te creëren?

Ja, wij willen inderdaad een bos aanplanten. Echter zal het niet een gebruikelijk bos gaan worden zoals je gewend bent. Maar één welke voedsel in overvloed zal produceren. Daarbij hebben we het niet alleen over voedsel voor dieren en andere beestjes, maar ook echt voedsel voor menselijke consumptie. Een bos waaruit het volledige dieet kan worden geplukt, van fruit, noten, zaden, knollen en groentes. Zelfs kan er wellicht een varkentje in foerageren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

In onze eerste blog hadden we permacultuur al even genoemd. Een ontwerpsysteem voor een ecologisch duurzaam en economisch stabiel design. Dit ontwerpsysteem zullen wij ook toepassen op ons voedselbos. Waardoor we een rijk palet aan voedsel kunnen ‘verbouwen’ en tegelijkertijd een gebied creëren met een hoge natuurwaarde. Zodat niet alleen wij mensen hiervan profiteren.

Om te zorgen dat iedereen hier zo optimaal mogelijk van kan profiteren zullen we ook een gedeelte opzetten als zelfplukbos. Waarin bezoekers vrij kunnen PlukN. Verder zullen we het voedselbos als educatief systeem gebruiken, denk daarbij aan workshops of cursussen. Waarmee we een geweldige PlukN-ervaring willen geven aan iedereen die ons komt bezoeken.

Echter voordat het zover is hebben wij jouw hulp nodig. Om dit alles te kunnen realiseren hebben wij financiering nodig. Maar in plaats van simpelweg geld te vragen hebben wij een toffe manier van crowdfunding bedacht.

Hiervoor gaan we een heuse kledinglijn starten welke vanaf 1 april, geen grap, verkrijgbaar is. Daarnaast gaan we ook verschillende lekkernijen verkopen.

Waarom kleding?

Met deze collectie willen wij jou kennis laten maken met PlukN. Wij willen meer bewustzijn creëren en hopen dat jij, met het dragen hiervan, ons verhaal wil helpen verspreiden. Wij hebben gekozen voor drie verschillende truien en een t-shirt, allemaal unisex en uiteraard volledig van biologisch katoen.

Verder zullen we dus ook een aantal lekkernijen gaan verkopen. Ooit zullen we de meeste ingrediënten hiervoor uit ons eigen voedselbos kunnen PlukN. Echter tot het zover is zullen we deze elders moeten halen. Daarvoor willen we niet naar de eerste de beste plek gaan. Maar juist bij kleinschalige en lokale telers, waar wij ook achter staan. Aangezien we producten uit het seizoen gaan gebruiken zullen de meeste lekkernijen nog even op zich laten wachten.

De opbrengst van alle verkoop gaat volledig naar de stichting PlukN en zal worden gebruikt voor het realiseren van het voedselbos. Oftewel met de aankoop van een potje jam zorg je al voor de aanplanting van één plant en met een trui zelfs twee bomen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone