Kuna Festival

Kuna, wat was je leuk! En nat. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Op woensdag 26 juli gingen we bepakt en bezakt naar Lheebroek. Tenten, hooi- en strobalen, gereedschap, eierdozen en nog veel meer. Wij waren helemaal klaar voor het Taribush Kuna Festival. Een grote tent om onszelf droog te houden, hooi en strobalen voor de insectenhotels en decoratie, gereedschap om te knutselen en veel eierdozen, heel veel eierdozen, voor alle zaadbommen die konden worden gemaakt.

Tijdens het festival kon jong en oud bij ons creatief aan de slag. Zo kon er een insectenhotel worden gebouwd en zaadbommen worden gemaakt. Lekker timmeren en lekker kliederen. Vele stoere meisjes en jongens zaten aan onze knutseltafel om hun paleis in elkaar te timmeren voor alle kleine beestjes. Met een grote hamer in de handen spijkers in het hout slaan, al hardop denkend over welke diertjes er allemaal op hun bouwwerk af konden komen. Na het timmerwerk was het tijd om het hotel in te richten. Waarbij er vaak goed over nagedacht werd waar de hommel kon binnenvliegen of hoe het lieveheersbeestje via het stukje boomschors en door de stro naar de dennenappel kon kruipen. Een van de creatievelingen ging zelfs zo ver om een mechanisch achterklep te bedenken. Welke op een ingenieuze wijze open en dicht kon worden gedaan zodat de beestjes erin en eruit konden gaan.

Ook bij de zaadbommen werd er vooraf besloten waar de bommen zouden worden gegooid, achter in de tuin, bij de speeltuin en op mooie plekjes op de route naar school. Of de doos vol bommen werd gemaakt om te geven aan de grote broer of zelfs de lieve buurman op de camping.

Het waren inspirerende dagen op dit geweldige festival. We hebben hier veel geleerd maar vooral ook ontzettend genoten van alle leuke bezoekers en de reacties die we hebben gehad. We kunnen niet wachten om soortgelijke workshops te kunnen geven op onze eigen PlukN locatie!

Kuna, wat was je leuk! Tot volgend jaar!?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone