Onze projecten

 

Op deze pagina zullen we jullie wat meer vertellen over de projecten waar PlukN zich op dit moment en in de toekomst mee bezig gaat houden. Zo is het voor jullie inzichtelijk wat PlukN allemaal wil bereiken.

Locatie

Na een zoektocht van bijna drie jaar hebben wij eindelijk onze droom locatie gevonden! Het voedselbos waar we al lange tijd van dromen zullen we gaan realiseren in het Westpark van Groningen. Deze prachtige locatie geeft ons de mogelijkheid om een voedselbos te creëren welke bereikbaar is voor iedereen! Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit prachtige systeem en zo hopelijk ook te kunnen inspireren over al haar mogelijkheden.

Voedselproductie

Wij denken dat er behoefte is aan gezond en lekker voedsel dat op een manier geproduceerd is dat goed voor jezelf én je omgeving is. Dit is één van de redenen waardoor de stichting is ontstaan. PlukN wil hierin een rol als innovatieve voorbeeldfunctie zijn. Dit door natuur-inclusieve landbouw methodes, waar op een duurzame manier zoveel mogelijk mensen (en dieren) gebruik van kunnen maken.
Een groot onderdeel van dit systeem is het voedselbos. De aanplanting van een voedselbos is een lange termijn investering. Waarvan we, met zijn allen, pas na enkele jaren de vruchten van kunnen PlukN. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hierin niet alleen staan en dat er velen zijn die ons in dit doel willen steunen.
Wil je ons hierbij helpen, dan kun je doneren of een certificaat kopen (te vinden in onze webshop). De volledige opbrengst hiervan zullen wij reserveren voor het voedselbos.