Onze projecten

 

Op deze pagina zullen we jullie wat meer vertellen over de projecten waar PlukN zich op dit moment en in de toekomst mee bezig gaat houden. Zo is het voor jullie inzichtelijk wat PlukN allemaal wil bereiken.

Locatie

Waar willen wij al onze mooie ideeën gaan realiseren? Deze zware beslissing ligt op de korte termijn voor ons in het verschiet. En die nemen wij niet zomaar. We kunnen immers maar één keer starten! Het uiteindelijke besluit zal afhangen van meerdere factoren; waar ligt het t.o.v. de stad Groningen, hoe zit het met de bodemgesteldheid, in hoeverre wijkt het bestemmingsplan af van onze wensen, hoe zit het met de samenwerking met de gemeente en wat vindt de directe omgeving er van? Al met al komt er behoorlijk wat bij kijken.
Omdat wij op het moment van schrijven nog volledig open hierin staan, is elke tip welkom. Dus weet jij een stuk grond wat geschikt voor PlukN is, laat het ons dan vooral weten!

Voedselproductie

Wij denken dat er behoefte is aan gezond en lekker voedsel dat op een manier geproduceerd is dat goed voor jezelf én je omgeving. Dit is één van de redenen waardoor de stichting is ontstaan. PlukN wil hierin een rol als innovatieve voorbeeldfunctie zijn. Dit door een uitgedacht voedselproductiesysteem op te zetten, waar op een duurzame manier zoveel mogelijk mensen (en dieren) gebruik van kunnen maken.
Een groot onderdeel van dit systeem is het voedselbos. De aanplanting van een voedselbos is een lange termijn investering. Waarvan we, met zijn allen, pas na enkele jaren de vruchten van kunnen PlukN. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hierin niet alleen staan en dat er velen zijn die ons in dit doel willen steunen.
Vanaf april 2017  zijn we gestart met onze crowdfunding, de verkoop van kleding (te vinden in onze webshop). De volledige opbrengst van de crowdfunding zullen wij reserveren voor het voedselbos.  Hiervan worden er nu al een aantal opgekweekt op een stuk grond in Vries.

 

PlukN Headquarters

Onze wens is om een gemeenschappelijke ruimte te bouwen welke het centrale hart van PlukN zal worden. Hier zal de voedselverwerking plaatsvinden en kan er worden ervaren wat voor lekkers er van het land geoogst wordt in Farm-to-table stijl. Ook dient het als educatief centrum waar workshops en cursussen worden gegeven. Daarnaast kan het als vergaderlocatie, voor evenementen of festiviteiten worden gebruikt.
Een tweetal bouwkunde studenten van de Zuyd Hogeschool hebben een ontwerp gemaakt als afstudeer onderzoek.